ХЕМИСКО И АНТИБАКТЕРИСКО ЧИСТЕЊЕ НА КЛИМА УРЕДИ

плус Активна Пареа на 100 °C која ги уништува бактериите во длабочината на изменувачот. Придобивките од Антибактериското чистење се: зголемување на моќноста на клима уредот, односно капацитетот на уредот е повторно 100%, потрошувачката на електричната енергија се намалува за 30-40%, воздухот е чист и нема испуштање на прав, односно просториите се безбедни за сите, вклучувајќи ги и новороденчињата и лица со осетливо здравје.

За разлика од прашината која може да се види со голо око, загадениот воздух е многу потешко да се примети во едно домаќинство.
Можеби и затоа не му се оддава големо значење, незнајќи дека всушност загадениот воздух во домот може да има лоши последици за здравјето предизвикувајќи:
• Инфекции
• Сува кожа
• Дехидрација
• Алергии
• Проблеми со дишните патишта и астма
Можеби се прашувате: што го прави воздухот загаден во домот?
Едни од нај главните причини за тоа се:
• Пушење во домот ( ќе се согласиме дека димот од цигарите е исто толку штетен колку и цигарите )
• Не редовно чистење на клима уредот ( ако не е исчистен подолго од 4 месеци , огромен број бактерии се собираат во уредот кои потоа со пренесуваат во воздухот )
• Присуство на мов и влага
• Присуство на бактерии
Што добивате со редовен сервис на клима уредот:
• Свеж воздух во домот
• Намалена веројатност за појава на инфекции и бактерии
• Подобар сон
• Уредот работи поефикасно
• Намалена потрошувачка на струја
• Побрзо постигнување на посакуваната температура
• Подолг работен век на клима уредот.
На Сликите можете да видите каква нечистотија се крие во вашиот клима уред
 
Доколку имате потреба од чистење на вашиот клима уред побарајтене и закажете термин ВАШ САНИКО СЕРВИС .

Хемиско и Антибактериско чистење на клима уреди, САНИКО СЕРВИС 077583877